Menu
GR FIND US HERE Sun Sun Sun Sun Sun

Skinos

 

skinos

Πριν από 2.500 χρόνια, αρχαίοι επισκέπτες του μεσογειακού νησιού της Χίου, στην καρδιά του Αιγαίου, έλεγαν ιστορίες για τις περίεργες τοποθεσίες που φιλοξενούσαν "δακρυσμένα δέντρα”.

Οι νησιώτες σύντομα έμαθαν ότι η απαλή έκκριση της αρωματικής ρητίνης από το μαστιχόδενδρο ήταν ένας μοναδικός θησαυρός.

Από αυτό το μικρό φυλάκιο της Μεσογείου, η μαστίχα θα ταξιδέψει και θα κατακτήσει τον κόσμο με το διακριτικό της άρωμα και τα μυστηριώδη χαρακτηριστικά.

Οι αρχαίοι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν ως θεραπεία για τον πονόκοιλο. Ο Ιπποκράτης  συνιστούσε τη μαστίχα ως μια εξαιρετική ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, ανάμεσα σε πολλές άλλες θεραπευτικές χρήσεις. Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες τη χρησιμοποιούσαν για να εμπλουτίσουν το κρασί τους. Τα χαρέμια ​των Τούρκων σουλτάνων χρησιμοποιούσαν τη μαστίχα για να λευκαίνουν τα δόντια τους και να φρεσκάρουν την αναπνοή τους. Αλλά το πιο ηδονιστικό από όλα, όταν αποστάζεται, μετατρέπεται σε ένα από τα πιο ωραία οινοπνευματώδη στον κόσμο. Το 10 μ.χ., η Χίος είχε χαρακτηριστεί ως το μόνο μέρος στον κόσμο για την παραγωγή της μαστίχας. Και ανεξήγητα, αυτό το νησί της Μεσογείου παραμένει το μόνο μέρος, όπου μαστιχόδεντρα παράγουν καθαρή και άφθονη ρητίνη.

Σκίνος : είναι το αρχαίο όνομα Μαστίχα Χίου. Η αξιοσημείωτη γεύση αυτού του οινοπνευματώδους ποτού είναι δύσκολο να περιγραφεί: μυρίζει σαν μια ηλιόλουστη μεσογειακή βραχώδη πλαγιά που καλύπτεται από άγρια ​​βότανα, όπως θρυμματισμένα μούρα αρκεύθου και φρέσκα φύλλα δυόσμου, όπως τα βαθιά αρώματα του βρεγμένου κεδρόξυλου και των αιθέριων ελαίων βιολέτας.

Η γεύση της είναι ήπια, γλυκιά μα δροσιστική, πλήρης μα λεπτή, και η ισορροπία της κάνει τη μαστίχα Skinos εξαιρετικά πολύπλευρη. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτη, διατηρημένη σε απλή ψύξη, ως απεριτίφ ή χωνευτικό, ή να χρησιμοποιηθεί σε καινοτόμα κοκτέιλ ή ως ενισχυτικό γεύσης στην μαγειρική με ψάρια και άλλα τρόφιμα για μία σαφώς μεσογειακή πινελιά.

 http://www.myskinos.com

READ THE PROGRAM
TICKET PRESALE