Menu
GR FIND US HERE Sun Sun Sun Sun Sun

Γαστρονομικός τουρισμός: Ο ρόλος των food tours


Η βίωση μιας συναρπαστικής πολιτισμικής εμπειρίας. Από τις πρότυπες αστικές διαδρομές γευσιγνωσίας του προγράμματος " Athens Food Tours" έως τις ευρηματικές δράσεις της "Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού", αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα η συμβολή της προσφοράς υπηρεσιών γαστρονομικής ξενάγησης στην τόνωση της τοπικής ανάπτυξης και την προσέλκυση επισκεπτών. 

Άνθρωποι που πρωτοστατούν στην χάραξη και ανάδειξη πρωτότυπων διαδρομών γεύσης και πολιτισμού παρουσιάζουν στις Ημέρες Γαστρονομίας, επιτυχημένα παραδείγματα γαστρονομικής περιήγησης.
Ο γαστρονομικός τουρισμός ανοίγει ένα καινούργιο ανεξερεύνητο πεδίο του πολιτισμού της χώρας μας τόσο για μας τους ίδιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες μας.   

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα των αρχαιοτήτων, του ήλιου και της θάλασσας γνωρίζουμε επιπλέον τους καλύτερους παραγωγούς και τα προϊόντα του κάθε τόπου. Τα δοκιμάζουμε στα καλύτερα προτεινόμενα εστιατόρια και διαπαιδαγωγούμαστε στην ιδέα να καταναλώνουμε ελληνικά. Η αναγνώριση και ζήτηση των σωστών προϊόντων φέρνει ανάπτυξη και νέους γεμάτους ιδέες στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ παράλληλα οι τοπικές κοινωνίες αποκτούν άλλο ένα σημαντικό εφόδιο στην προσέλκυση τουριστών.

Στο πάνελ ομιλητών συμμετέχουν:

Ο Τίμος Πετρίδης, ιδρυτής της "Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού" ο οποίος θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία και τις δράσεις των προγραμμάτων γαστρονομικής περιήγησης του δικτύου .

Ο Γιάννης Γιαννακάκης, ιδρυτής της Egg Design και co-founder της καινοτόμου δράσης οργανωμένων γαστρονομικών ξεναγήσεων: www.athenswalkingtours.gr 

Η Δέσποινα Σαββίδου, co-founder του "Athens Walking Tours"

Ο Ιωάννης Βελαλής, Καθηγητής στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη σχολή Le Monde 

Παρουσίαση – συντονισμός εκδήλωσης: Η  Μαριάννα Κομητοπούλου διευθύντρια marketing του βραβευμένου «Παντοπωλείου της Μεσογειακής Διατροφής».

Ημέρα:Κυριακή 26 Μαΐου

Ώρα: 13:45 – 14:45

Χώρος διεξαγωγής:Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

READ THE PROGRAM
TICKET PRESALE