ΗΜΕΡΑ |
ΩΡΕΣ |
ΧΩΡΟΣ |
ΘΕΜΑΤΙΚΗ |
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / ΔΡΑΣΗ |
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΠΣΚ) |
10:00 - 20:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Γευσιγνωσία – Έλληνες παραγωγοί «Ονομασία Προέλευσης Ελληνική». Πρότυπη έκθεση με προϊόντα Ελλήνων Παραγωγών από όλη την Ελλάδα
|
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΠΣΚ) |
10:00 - 20:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Πολιτισμός
|
Έκθεση: Αρχιτεκτονική και γαστρονομία - Σχεδιάζοντας με οικοδεσπότες αρχιτέκτονες
|
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΠΣΚ) |
10:00 - 20:00 |
ΑΙΘΡΙΟ&ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
M.U.S.H.ROOMS - Workshop για την Αρχιτεκτονική και Γαστρονομία από τον εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη
|
|
|
|
|
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
12:00 - 13:20 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Καινοτομία
|
Ελληνική Γη: Επιτυχημένα παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας από ειδικούς του κλάδου της διατροφής
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
12:00 - 14:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Δημιουργική κουζίνα από τον chef Μιχάλη Νουρλόγλου
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
13:45 - 14:45 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Εκπαίδευση
|
Βιοδυναμική καλλιέργεια από τον Μάριο Δεσύλλα και την Αλεξάνδρα Τσιαντή
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
15:00 - 17:00 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Πολιτισμός
|
Culinary storytelling: Χαρτογραφώντας τις κουλτούρες της γεύσης μέσα από την τέχνη της αφήγησης – Με τη συμμετοχή του Ευγένιου Τριβιζά, της Τατιάνας Λύγαρη, της Όλγας Μαλέα, του Παναγιώτη Μπελτζινίτη και του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
17:15 - 18:45 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Εκπαίδευση
|
Τα μανιτάρια της Ελληνικής Γης, από τους Λ. Λαχουβάρη & Θ. Μαστρογιάννη της μονάδας Δίρφυς
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
19:00 - 21:00 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Πολιτισμός
|
Αφιέρωμα: Αρχιτεκτονική και γαστρονομία - Η γεωμετρική διάσταση της γεύσης
|
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ |
20:00-22:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Πίτες: Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής από την chef Ντίνα Νικολάου
|
|
|
|
|
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
10:00 - 11:30 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Καινοτομία
|
Συνεργατισμός: Μια επίκαιρη πρόταση σύστασης πρότυπου συνεργατικού σχηματισμού (cluster) επιχειρήσεων τροφίμων από την ομάδα της Frulatti και της Μελίαρτος.
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
12:00 - 14:00 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Καινοτομία
|
Food, new media & technology: Πρότυπα παραδείγματα καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
12:00 - 14:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Μαγειρεύοντας λημνιακά προιόντα με τον chef Νίκο Χλαπάτσο
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
14:30 |
ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
Symbiosis: Εργαστήριο τρουφογνωσίας και τρουφογευσιγνωσίας από τους Λευτέρη Λαχουβάρη & Βασίλη Κουνά
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
15:00 - 17:00 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Πολιτισμός
|
Food origami: Η οπτική επικοινωνία της γαστρονομίας με τη συμμετοχή διακεκριμένων γραφείων design όπως: Mousegraphics, K2 design, 2Yolk, Busybuilding, Sereal Designers, Bobstudio.
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
17:00-17:30 |
ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
Μην ενοχλείτε… την food stylist - Food styling sessions @ foyer με την Tina Webb
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
17:00-18:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Ο Ευτύχης Μπλέτσας μαγειρεύει...
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
17:15 - 19:15 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Πολιτισμός
|
Gastronomic debates: Ο ρόλος των media στη διαμόρφωση του σύγχρονου γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδας - Με τη συμμετοχή γνωστών food editors όπως Ελένη Ψυχούλη, Θάλεια Τσιχλάκη, Ιωάννα Σταμούλου Δημήτρης Μαχαιρίδης.
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
19:00-21:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Καλοκαιρινοί ουζουμεζέδες ...
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
19:30 - 21:00 |
ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
Master class: Η αρχιτεκτονική της εστίασης από τους K Studio
|
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ |
19:00 - 22:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
This is a bartending night – Θεματική βραδιά ελληνικών cocktails από βραβευμένους mixologists
|
|
|
|
|
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
10:00 - 12:00 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Ειδικές Δράσεις
|
Η διαχρονική συνεισφορά της ελληνικής γαστρονομίας στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
12:00 - 13:20 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Καινοτομία
|
Λημνία Γη: Αφιέρωμα στον τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό των Ημερών Γαστρονομίας
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
12:00 - 14:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Δροσερές καλοκαιρινές σούπες και ευφάνταστες μπουκίτσες από ....
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
13:15 - 13:45 |
ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
Μην ενοχλείτε… την food stylist - Food styling sessions @ foyer με την Tina Webb
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
13:45 - 14:45 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Καινοτομία
|
Γαστρονομικός τουρισμός: Ο ρόλος των food tours
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
15:00 - 16:30 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Ειδικές Δράσεις
|
Αφιέρωμα στη Μεσογειακή Διατροφή
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
16:00 – 16:45 |
ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
Soul kitchen: Δημιουργώντας ένα επιτυχημένο food blog
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΪΟΥ |
17:00 - 19:00 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Πολιτισμός
|
Food blogging is food loving: Οι ελληνικές κοινότητες της γεύσης. Τhey are legion, they are food bloggers και έρχονται στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
18:00-20:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Ευφάνταστες συνταγές...
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
19:00 - 19:30 |
ΦΟΥΑΓΙΕ |
Εκπαίδευση
|
Μην ενοχλείτε… την food stylist - Food styling sessions @ foyer με την Tina Webb
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
19:30 - 21:30 |
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ |
Πολιτισμός
|
Γαστρονομική διπλωματία: Η διεθνής απήχηση της new Greek cuisine. Με τη συμμετοχή του Ηλία Μαμαλάκη, της Ντίνας Νικολάου, του Χάρη Χαραλαμπίδη και απευθείας συνδέσεις με καταξιωμένους chefs και restaurateurs του εξωτερικού. Συντονίζει η Ντένυ Καλλιβωκά
|
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ |
20:00 |
ΑΙΘΡΙΟ |
Γευσιγνωσία
|
Επίγευσις: Μουσική βραδιά ζύθου από τον παραγωγό του «Εν Λευκώ» Μανώλη Οικονόμου
|