Η Ελληνική Γη, μαζί με την κτηνοτροφία, και τον τουρισμό, με σεβασμό στην παράδοση και «ανοίγματα» στις διεθνείς αγορές είναι οι τρεις μοναδικοί πυλώνες ανάπτυξης στην Ελλάδα του αύριο. Ιστορικά, η Ελληνική Γη παρήγαγε ποιοτικά, διαχρονικά, παραδοσιακά προϊόντα με τα οποία έζησε ο Ελληνισμός στο πέρασμα των αιώνων. Αυτή η γη τα τελευταία 30 έτη απαξιώθηκε, ερήμωσε και σταμάτησε να παράγει προϊόντα για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων οι εισαγωγές προϊόντων, οι επιδοτήσεις κ.α. Σήμερα η αναδιοργάνωση της Ελληνική γης με όραμα, στόχευση, και εθνικό σχεδιασμό, και νέους ανθρώπους που θα συμμετέχουν ενεργά και με τεχνογνωσία στο εγχείρημα αποτελεί μονόδρομο επιβίωσης της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ο σχεδιασμός μπορεί να βασισθεί σε μοναδικές, παραδοσιακές παραγωγές για κάθε τόπο που θα οδηγούν στην δημιουργία τελικών, μοναδικών, διατροφικών προϊόντων, ελκυστικών στον τελικό καταναλωτή, με υψηλή προστιθέμενη αξία, και εξαγωγική προοπτική ως ελληνικά brand name προϊόντα. Η στρατηγική μπορεί να είναι “BACK TO THE FUTURE” (εάν η εξεύρεση των προϊόντων βρίσκεται σε προϊόντα του παρελθόντος), και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πριν από όλα να οργανώνεται όλη η αλυσίδα της παραγωγής και διάθεσης του κάθε προϊόντος «ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ». Στην παρούσα εκδήλωση παρουσιάζονται ενδεικτικές επιτυχημένες, επιχειρηματικές προσπάθειες που αναπτύσσονται στην χώρα τα τελευταία χρόνια και έχουν να επιδείξουν ήδη θετικά αποτελέσματα ανάπτυξης, και απασχολησιμότητας. |
Ημέρα: Παρασκευή 24 Μαΐου Ώρα: 12:00 – 13:20 Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη |